‘Out of business’ avondcongres belicht digitale kansen en bedreigingen voor ondernemers uit Noord-Holland

Donderdag 22 september wordt in de Maritieme Academie IJmuiden het event ‘Out of business’ georganiseerd. Het gratis toegankelijke avondcongres wordt georganiseerd door RPCNH in samenwerking met onze ondernemersclub (IJPOS), BIZ Havengebied IJmuiden, OV IJmond en Gemeente Velsen. Doelgroep zijn de ondernemers uit Noord-Holland die met elkaar succesvol en operationeel willen blijven. Experts gaan in op de do’s en don’ts met betrekking tot cyberveiligheid. In een mix van theater, talkshow en interactie wordt deze avond ingegaan op de kansen en bedreigingen die digitaal opereren met zich meebrengt.

Cybercrime steeds sluwer en slimmer

Cybercriminaliteit is de afgelopen jaren extensioneel gegroeid. Vooral het MKB is steeds vaker slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. Voor de zomer voerde de overheid een phisingtest uit. De resultaten liegen er niet om. 1 op de 5 werknemers binnen het MKB trapte in deze test. Daarnaast blijkt dat 75% van de ondernemers zijn internetbeveiliging niet op orde heeft. Om cybercriminaliteit in de regio’s tegen te gaan wordt er vanaf 2023 door het Rijk meer middelen beschikbaar gesteld. Het avondcongres op 22 september is de kick-off van deze campagne.

Avondcongres- OutOfBusiness- Cultuurkoepel-Heiloo-IJPOS

Een avondvullend programma

Actrice Manon Blaauw is dagvoorzitter op het congres. Gedragsbioloog Patrick van Veen zal uitleggen hoe het oergedrag tot onveilige werksituaties leidt. Verder geeft Dr. Ing. Markus Hauptmann, Directeur Douane Haven Hamburg, een lezing over hoe één zwakke schakel in de dijk desastreuse gevolgen kan hebben. Tevens is Benjamin Korper, van Koper ICT, aanwezig om in te zoomen op de wereld van cryptovaluta. Aansluitend een verhaal van Generaal-Majoor b.d. drs. Pieter Cobelens. Als cyberstrateeg vraagt hij zich hardop af waarom zoveel ondernemers nog altijd gewillig meewerken aan cyberaanvallen van buitenaf.

“Cybercrime is net als een virus, je kunt het niet meer verslaan.” Linda Hoorn, Projectmanager PVO Noord-Holland

Jouw MKB veilig online

Tegenwoordig is cybercrime voor iedere organisatie een steeds groter groeiend probleem. Vandaar dat Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland, binnenkort de nieuwe naam van RPC Noord-Holland, deze avond organiseert. Je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om deze avond bij te wonen. De focus van dit congres ligt op samenwerken, bewustwording en gedragsaanpassing. De informatie die deze avond voorbij komt, geeft jou direct de handvatten de risico’s voor jouw MKB te verkleinen.

Avondcongres- OutOfBusiness- Cultuurkoepel-Heiloo-IJPOS-2

Aanmelden?

De toegang voor dit congres is gratis. Voor het programma en om je aan te melden bezoek je de website: www.rpcnh.nl/cybercrime-event-2022-out-of-business.

Datum: donderdag 22 september Tijd: 17:30 tot 22:30. Locatie: Maritieme Academie / Nova College Scheepvaart IJmuiden, Kanaalstraat 7

De avond wordt afgesloten met een veilig netwerkmoment. Wees er snel bij want er zijn maar 300 plaatsen beschikbaar.